+48 818 847 171 info@skandynawskieuchwyty.pl

Öppet: mån-fre 10:00-16:00

Material och färger

BB sweden kolorstyka

Brass - Mässing Copper - Koppar

Mässing är en legering av koppar och zink. Beroende på finish kan våra guldprodukter vara blanka (POLISERADE) eller matta (BORSTADE). Kopparhalten avgör den varmare - rosa färgen. Tidigare användes mässing med tillsats av bly, men detta är en praxis som försvinner, särskilt på platser som utsätts för kontakt med vatten och mat. Populära "syskon" i mässing är till exempel tombac, med en mycket varm färg, innehållande minst 80% koppar, som används av bedragare i smycken, liknar varmt guld, märkt med MET-stämpeln.

Koppar har funnits länge, och upptäckten och populariseringen av en av dess legeringar - brons - var så viktig att den drev utvecklingen av vår civilisation och markerade en viktig era. Som ett dekorativt element och färg i inredningen återkommer trenden med koppar och försvinner. För närvarande är det mest synligt i två alternativ:
- rå, loftkaraktär, inspirerad av kar, rör, tekniska element och maskiner,
- mycket varm och feminin, delikat, där koppar, gult och rosa guld harmoniserar med färgerna persika, vit och marmor.

En gång en mycket populär metallegering för att göra dekorationer, ofta figurer. Det kan hittas i fordons- och elektroteknisk industri eller på vattenventiler, eftersom mässing är resistent mot korrosion under normala driftsförhållanden och inte rostar i vatten. Man ska dock komma ihåg att det också kräver omsorg att njuta av ögonen under lång tid och stanna hos oss i åratal.

MÄSSING OTRANERAD - omålad mässing

Mässingsprodukter, ej lackerade, genomgår oxidation, d.v.s. patinering. Om du vill att de ska vara evigt unga och vackra bör du underhålla och ta hand om dem. MER INFORMATION PÅ BLOGGEN!

 

upp
Shop is in view mode
Se den fullständiga versionen av sajten
Sklep internetowy Shoper Premium